Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εκκλησία υπεράνω του νόμου

Ένας φίλος από το Ρέθυμνο της Κρήτης μου έστειλε ένα email καταγγέλλοντας ένα ενδιαφέρον περιστατικό αυθαιρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος:

"Μπαίνοντας στο Ρέθυμνο από τα Χανιά βρίσκει κανείς τον κόμβο του Ατσιπόπουλου, έναν κόμβο απ' όπου περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Όπως θα είναι γνωστό στους περισσότερους, η αφισοκόλληση και η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε εθνικές οδούς, επαρχιακούς δρόμους και κόμβους απαγορεύεται δια νόμου, αφού αποπροσανατολίζουν τους διερχόμενους οδηγούς.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της επερχόμενης περιοδείας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο σημείο έχει τοποθετηθεί μια τεράστια αφίσα (πανό) που απεικονίζει τον Πατριάρχη και προσκαλεί τον κόσμο στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την έλευσή του. Πέρα από το θέμα της ηθικής και αισθητικής της αφίσας (πανό), που παραπέμπει σε θεοκρατικά καθεστώτα, τίθεται το θέμα της νομιμότητας της. Διάφοροι πολίτες, γνωρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση πινακίδων, κατήγγειλαν την παρανομία στην Τροχαία που είναι υπεύθυνη για τέτοιες παραβιάσεις. Η απάντηση της Τροχαίας ήταν ότι γνωρίζουν το σκηνικό και ότι θα επιληφθούν του θέματος.

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες μετά τις πρώτες καταγγελίες αλλά η πινακίδα παραμένει ακόμα στη θέση της. Φαντάζει παράλογο η Τροχαία, που ανέφερε ότι "θα το κοιτάξει το θέμα", να μην είδε την αφίσα, η οποία είναι ορατή από εκατοντάδες μέτρα μακριά. Τίθεται λοιπόν ένα πολύ σημαντικό θέμα όσον αφορά την ισονομία των πολιτών. Οι νόμοι που ισχύουν για τους πολίτες, φαίνεται να μην ισχύουν για την Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι η Εκκλησία της Ελλάδος υπεράνω του νόμου; Παρακαλείται, όποιος αναζητά απάντηση στο ερώτημα, να επικοινωνήσει με την Τροχαία Ρεθύμνου στο τηλέφωνο 28310-88160"

Ένας Ενεργός Πολίτης

2 σχόλια:

  1. Η Εκκλησία της Ελλάδας που Εμπλέκεται, δεν κατάλαβα. Εκτός αν γουστάρουμε τη μόδα να ρίχνουμε που και που που κανα καντήλι για να μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Εκκλησία, κατά σύστημα, Εμπλέκεται σε πάμπολες παρανομίες. Δεν είμαστε θεοκρατούμενο, αλλά θεοκαταδυναστευόμενο κράτος!

      Διαγραφή